duminică, 27 martie 2011

Cluj Napoca



Cluj-Napoca (pronunţat /'kluʒ na'poka/, până în 1974 Cluj; în maghiară Kolozsvár, germană Klausenburg, latină Claudiopolis) este reşedinţa judeţului Cluj, precum şi capitala istorică a Transilvaniei, România.




 Teatrul Naţional „Lucian Blaga“, inaugurat la 1 decembrie 1919, în Piaţa Avram Iancu, reprezintă cea mai importantă instituţie teatrală din Transilvania. Clădirea, construită în 1907 după proiectul arhitecţilor austrieci Helmer şi Fellner, găzduieşte totodată şi Opera Română, cea mai veche instituţie lirico-dramatică din România. În oraş funcţionează, de asemenea, Opera Maghiară de Stat şi Teatrul Maghiar de Stat. Tot aici se află şi Filarmonica de Stat Transilvania, o instituţie muzicală de spectacole, înfiinţată în 1955.


 Catedrala Ortodoxa din Cluj a fost ridicată in perioada anilor 1920-1930, imediat după unirea Transilvaniei cu Romania. Este unul din principalele edificii religioase din municipiul Cluj. Poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului". În anul 1973, odata cu ridicarea scaunului eparhial al Clujului la rangul de arhiepiscopie, lacasul de cult a devenit catedrala arhiepiscopala. Din anul 2006 edificiul serveste drept catedrala a arhiepiscopului Vadului, Feleacului si Clujului, care este totodata si mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului
  

Centru Clujului 


Alte poze: 











Daca sunteti din Bucuresti , puteti ajunge foarte repede cu un avion low cost, si evitati astfel aglomeratia de pe drumurile noastre, mai ales ca  pe caldurile astea parca nici nu-ti vine sa conduci, asa ca te urci in avion si intr-o ora esti la destinatie ;)

Si in caz ca nu stiati, de la Cluj Napoca puteti lua un bilet de avion catre Amsterdam si astfel  mai vizitati un oras superb ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu