duminică, 28 noiembrie 2010

Sighisoara


 Sighisoara este un oras situat in judetul Mures si are o populatie de 32.304 locuitori.
Este un oras superb care adaposteste o istorie de mii de ani, un oras unde convietuiesc in armonie mai multe nationalitati. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea "Perla Transilvaniei".


Turnul cu Ceas

Este principalul punct de interes al cetatii si reprezinta simbolul orasului. Turnul a primit aceasta denumire datorita ceasului cu figurine, unic in Romania, aflat la etajul al patrulea.
Acesta a fost construit pentru a apara poarta principala a cetatii.  
Turnul prezinta cinci nivele, care impreuna cu balconul si acoperisul piramidal au o inaltime de 64 m.



Scara acoperita denumita si "Scara Scolarilor". A fost conceputa pentru a facilita drumul elevilor spre Scoala din Deal pe perioada iernii. A fost construita in anul 1662 si era alcatuita din 300 de trepte protejate de un acoperis. In urma modificarilor din 1849 au ramas doar 175 de trepte.


 

Turnul Franghierilor 

Acest turn este unul din cele mai vechi edificii ale Sighisoarei, fiind si singurul turn locuit din cele pastrate pana azi. A fost ridicat pe zidurile vechii cetati si a fost distrus in anul 1241. Forma actuala o are din anul 1305 si este unul din putinele turnuri neatinse de incendiul din 1676. Din punct de vedere strategic, a facut parte din vechea fortificatie din varful dealului.

   
La Sighisoara mai pot fi vazute si:
- Biserica din deal
-Turnul Cizmarilor
Turnul Cositorarilor
- Turnul Tabacarilor
- Turnul Fierarilor
 - Turnul Frangherilor
- Turnul Macelarilor
- Turnul Cojocarilor
- Turnul Croitorilor
-Biserica Manastirii
-Catedrala Ortodoxa etc

foto. Alee


foto. Cladiri in centrul vechi



foto. Vedere spre oras 




foto. Primaria

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu