duminică, 18 martie 2012

Prima plimbare iarna


Traseu: Predea-Clabucet Sosire-Clabucet Plecare-Cabana Girbova-Clabucet Plecare-Cabana Susai- Predeal

Prima iesire a mea pe timp de iarna a fost putin data peste cap, dar se pare ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ :)
Asa cum probabil v-ati dat seama traseul a trebuit schimbat pe drumul din cauza zapezii prea mari :( Traseul initial era Predea-Clabucet Sosire-Clabucet Plecare-Cabana Girbova- Calbucetul Taurului- Azuga , exact ca cel facut de Alexandra in 2010.


Am plecat din Brasov, dimineata la 6:05 cu trenul spre Predeal. Am ajuns la 6:45 si am mai tras putin de timp pentru a se deschide magazinele prin Predeal sa ne luam ceva dulce pentru drum ca ne hatarasem sa facem o drumetie cam pe ultima suta cu o seara inainte :)) 


La 7:15 am pornit spre partia Clabucet. Am urcat pe partie de la Clabucel Sosire pe marcajul triunghi albastru , care pe o portiune ne-a pus sa mergem prin padure unde am avut cateva tentative de intoarcere. Nu din cauza drumului ci din cauza zgomotelor care se auzeau ...pana am iesit din padure am tot avut senzatia ca acolo sunt tot felul de animale pe care chiar nu as fi vrut sa le salut ....cand am reintrat pe partie mi-am dat seama de unde veneau acele sunete....datorita zapezii ude si grele crengile arborilor cedau si fiind liniste se auzeau foarte ciudat :)) 

 


Trecand de aceste smaime am mers mai departe si dupa ce am urcat pieptis partia spre Clabucet Plecare am avut parte o priveliste superba. Se vedeau Bucegii, Piatra Craiului si Fagarasi atat de bine ca aveam impresia ca ii pot atinge :)  Apoi am zarit si Piatra Mare si Masivul Postvarul, iar in vale Predealul era atat de mic.

La 8:30 eram la Clabucet Plecare. Nu era nimeni la ora aia pe acolo asa ca m-am bucurat de o liniste a naturii. Pe creasta era cald si bine fara nici o adire de vant la ora aia....SUPERB!



 Dupa o sedinta foto am plecat spre Cabana Girbova unde am ajuns dupa 30minute si am fost intampinati de 6 caini ciobanesti foarte "mici " care m-au cam speriat :( 


Am vazut ca nu mai este nici un drum facut mai departe spre Clabucetul Taurului, asa ca m-am multumit doar sa il privesc si apoi ne-am intors la Clabucet plecare. Initial vroiam sa ne intoarcem acasa dar era prea frumos afara pentru a parasi muntele si ne-am hotarat sa facem un ocol pe la Cabana Susai pe care iarna nu o vazusem. 


Am pornit de data aceasta pe marcaj cruce albastra care e pe langa partia de incepatori si pentru a scurta timpul de mers pe jos am luat o punga si ne-am dat cu punga pe partie, mai pe margine, pentru a nu incurca pe nimeni :) 

  
Am intrat din nou in padure , doar ca de data asta nu era prea batatorit drumul si am mers mai greu prin zapada, dar dupa 2ore de mers incet am ajuns si la Susai. 

  

Erau unii acolo care se dadeau in talente cu ATV-urile si m-au cam enervat. Am vrut sa mancam si noi putin dar si-au facut aparitia alti 3 caini ciobanesti "micuti" si am renuntat la mancare si am plecat. La coborarea spre Predeal am hotarat sa mergem pe drumul auto chiar daca era mai lung doar pentru a trage de timp si a ne bucura de soare. Dupa alte 2 ore eram in Predeal si a trebuit sa mai asteptam 2 ore sa vina trenul spre Brasov.

Timp: 7:30 ore mers incet
Data: 17 martie 2012

Traseu: marcat pe harta



P.S. Daca as fi avut un dslr full frame fotografiile ar fi iesit mult mai frumoase si mai clare, dar momentan trebuie sa ma multumesc si cu aparatul pe care il am. Pana una alta prietenul meu mi-a promis ca imi va face el cadou o camera 3d ca sa mai las muntii si sa ma apuc si de scufundari :).....eu acuma astept cadoul :))



4 comentarii:

  1. Am fost si noi, cu un week-end inaintea ta.Si ne-au speriat aceiasi caini. Uite aici: http://hai-la-bord.blogspot.com/2012/03/cabana-garbova-un-loc-chipes-la-care.html

    RăspundețiȘtergere
  2. se pare ca sperie pe toata lumea :)...frumoasa tura ati facut si voi

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cand am fost noi nu era poteca batuta pana pe vf Clabucetul Taurului dar era zapada mai tare si nu a fost greu..

    RăspundețiȘtergere
  4. acuma era destul de moale si am renuntat ...pooate data viitoare avem mai mult noroc

    RăspundețiȘtergere