sâmbătă, 8 septembrie 2012

Bucegi.....my love!!!!

Ziua 1. Busteni- Jepii Mici- Cab.Caraiman – Babele- Cab. Omu- Cab.Malaiesti

            Sambata, 1 septembrie 2012, ne-am hotarat sa urcam din nou in Bucegi.
            Plecam din Brasov cu trenul Regio de 6.05, ca de obicei, iar la ora 8.00 incepem urcarea pe Jepii Mici.

            Desi la inceput eram foarte entuziasmati de faptul ca vom petrece 2 zile pe munte, pe la jumatatea drumului pana la Cabana Caraiman, ne-a apucat lenea, dar rau de tot. Nu mai aveam chef de nimic, dar incet incet am ajuns la Cabana Caraiman….dupa 4 ore de urcat : )) drum care se face in 3 -3 ½ ore : ))

 

          
  Facem pauza la cabana pentru o gustare si ne pornim la drum ca poate ne vine cheful….dar nici o sansa. Pana la Babele ne-am tot gandit ce sa facem: sa ne intoarcem sau sa continuam. Mergand noi asa ne oprin la salvamontul de la babe sa ne tragem sufletul si sa luam o hotarare definitiva pana nu e prea tarziu. Ne hotaram sa continuam totusi drumul pana la Malaiesti. Pe drumul spre Omu parca incepuse sa ne revina cheful. Admiram peisajul pe care pana acuma nu am avut ocazia sa-l vedem din cauza cetii, facem poze si timpul trece repede.

  Ajunsi la Omu facem pauza de un ceai bun, care dupa parearea mea numai acolo il gasesti.

            De data asceasta am stat in spatele cabanei pentru a admira si partea dintre Bran cu Valea Gaura, Piatra Craiului, etc. Imi place mai mult partea asta decat partea cu Valea Prahovei : )                       Pornim spre Malaiesti prin Bucsoiu si regret ca am ales traseul asta. E foarte lung drumul si destul de dificil. Eu nu-l recomand cand esti obosit cum eram noi. Pe viitor o sa alegem Hornurile. 

 

            Dupa un drum obositor, cedare nervoasa, extenuare fizica  in primul rand din cauza greutatii pe care a trebuit sa o caram (in special apa pentru ca nu era nicaieri) si multe altele ajungem si noi la Malaiesti. Mai aveam 200m pana la cabana iar eu nu mai puteam sa merg. Vroiam sa raman acolo : (
            La ora 20 ne-am cazat, iar la 20.30 adormisem : ))
Timp total: 12 ore
Surse de apa: deloc din cauza secetei.

Ziua 2. Cabana Malaiesti –Rasnov


            Traseul initial ar fi trebuit sa fie Malaiesti –Bran, dar cand am vazut ca avem iar de urcat, iar picioarele ne erau varza, am renuntat la acest traseu. Am vazut pe indicatorul de la Malaiesti ca prin Pichetul Rosu –Busteni facem vreo 4 ore ne hotaram sa mergem pe acolo, dar dupa 15 minute de mers ne dam seama ca noi trebuie sa urcam iar Bucsoiul si renuntam si la acest traseu.
            Ne intoarcem si mergem pe traseul spre Rasnov…E ora 10 asa ca ne gandim ca avem timp lejer sa ajungem acasa. Drumul e lejer, dar foarte lung. Ajungem la un momentdat la o rascruce unde aveam de ales intre 12 km=2 ore spre Rasnov sau 1 ora la Diham si de acolo inca  2 ore spre Busteni. Alegem totusi Rasnovul pentru ca era drumul drept. 


Mergem ce mergem si dam de mure asa ca dam atacul la ele. Dupa o burta sanatoasa de mure uriase pornim la drum. Mergem si mergem si iar mergem iar drumul parca nu se mai termina. Dam de niste case si ne gandim ca nu mai avem mult dar e pare ca ne-am inselat. Avem noroc ca ne-a luat cu masina un domn cum se cade, dar doar 2 km. Buni si aia cand nu mai poti de picioare : ) mai mergem putin si avem noroc sa opreasca un taxi si sa ne duca pana in Rasnov (adica inca vreo 6 km ) …indicatorul cred ca nu a indicat prea bine distanta ca noi am mers pe jos mai mult de 4 km cat era scris . 


            Ajunsi la Rasnov, ne grabim la gara sa prindem trenul si avem noroc ca nu trebuie sa-l asteptam nici prea mult timp (15min).
            Dupa inca 1 ora suntem acasa in patuturile noastre si ne gandim la urmatorul traseu care speram ca va fi mai putin extenuant : )

Timp total: 6 ore (pana in Rasnov si cu ajutorul masinilor)
Surse de apa: la baza muntelui

Traseu: Ziua 1: marcat cu mov
 Ziua 2: marcat cu verde


P.S. Pentru ca numarul pozelor a atins ordinul zecilor de mii m-am gandit sa-mi achizitionez o rama foto digitala pentru a putea revedea momentele frumoase din viata mea.Si pentru ca imi trebuie si un nou aparat foto am inceput sa caut promotii dslr, asa ca va astept cu sugestii pentru a face alegerea cea mai buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu