vineri, 24 august 2012

Busteni-Poiana Izvoarelor-Diham-Azuga


Ca de obicei plecam din Brasov cu trenul Regio la ora 6.05 si la 7. 15 ajungem in Busteni. Busteniul ne intampina cu un pic de racoare si e chiar bine dupa atata canicula :) 
 

De aceasta data suntem trei drumeti (Ovidiu, George si cu mine) si pornim spre Gura Diham.

 Valea Cerbului era plina de rulote ca de obicei. Mi-a placut cum era aranjat "satul rulotelor"..fiecare rulota avea in jur cativa metri de spatiu verde unde fiecare isi pusese ce a vrut (flori, gratar etc), si mi-a mai placut ca erau stradute printre rulote..totul foarte bine organizat. 


Tot admirand rulotele nu ne dam seama cum trece timp si ne trezim in fata cabanei Gura Diham, dupa aproximativ 40-45min de mers. 


De acuma incepem sa urcam spre cabana Poiana Izvoarelor. La inceput urcarea e cam pieptis, dar apoi drumul e mai lejer. Eu fluieram intr-una cu fluierul in speranta ca ursu sa nu se apropie dar baietii nu aveau nici un stres :)) eu eram singura fricoasa :P 



Dupa aproape o ora ajungem si la cabana Poiana Izvoarelor unde facem pauza de masa. Incepe sa se incalzeasca afara si apa ni se termina repede. Noroc cu izvorul de la cabana ca altfel muream de sete.


Continuam traseul pana la Pichetul Rosu (15min) apoi alegem sa mergem spre cabana Diham. Drumul e numai prin padure, e lejer si e racoare..o mai mare placere. 



Dupa alte 45min ajungem la Cabana Diham. Aici luam alta pauza si ne gandim incotro sa mergem...Pana la urma decidem sa coboram in Azuga (inca 2 ore)


 

Traseul da exact la gara Azuga, si vazand un tren ca vine ne-am dat seama ca e trenul nostru asa ca am fugit atat cat ne-au mai tinut picioarele (ca ne obosise coborarea abrupta dintre Cabana Vanatorii de Munte si Azuga)...am avut noroc ca nenea controloru a tinut trenul pana am ajuns si noi :)  

O plimbare scurta, usoara si placuta prin natura intr-o zi de weekend. 



Data : 8 iulie 2012
Timp total :  6 ore
Traseu : marcat cu galben pe harta



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu