vineri, 28 iunie 2013

Prima tura in Ciucas



             
            
             Traseu: Cabana Muntele Rosu-Cabana Ciucas-Varful Ciucas-Saua Tigailor- Culmea Bratocea-DN 1A
              Durata: 7 ore 
              Data: 23 iunie 2013

               Si uite ca, dupa cativa ani buni de visat cu ochii deschisi la propriu (pentru ca din balconul apartamenului se vede Ciucasul) am ajuns si eu in weekend acolo.
                Am plecat dimineata cu masina, iar in jur de 8:30 eram la Muntele Rosu, dar nu recomand acel drum cu masina decat daca vrei sa ajungi cu masina la vreun service. Desi este o zona superba, autoritatile nu fac nimic pentru acel drum..Pacat!
                Lasand in urma nervii facuti pe drum, intram pe traseul stabilit.
                De la Cabana Muntele Rosu urmam traseul banda galbena pana la Cabana Ciucas. Prima jumatate de drum, pana la intersectia cu drumul forestier( unde se afla si Fantana lui Ioan) care duce la cabana Ciucas, este foarte usor si lejer, dar in a doua jumatate ai de urcat o panta cam mare, timp de o ora.  Pe aici pot circula doar masini 4x4, iar cele mici am vazut ca erau parcate putin mai jos de fantana. 



                De la cabana Ciucas pornim pe banda rosie spre varf. Se vede foarte frumos varful Ciucas si avem impresia ca mai avem foarte putin, dar caldura ne topeste si parca nu mai este asa usor, dar ocupati cu peisajul si cu pozele, o ora pana in varf trece repede.



               Am avut norocul sa vad si un rododendron inflorit, asa ca sa nu fiu trista ca am ajuns prea tarziu in zona si le-am vazut si pe Babe la Sfat.


             




              

     
        Ajunsi in varf, ne intalnim cu un grup mare de unguri care au stat gramada pe indicator, incat mai aveam putin si-i bateam ca sa ma lase sa imortalizez si eu momentul. 




             
             
                  La 12:30 am plecat din varf spre Culmea Bratocea (banda rosie) pe un traseu de 3 ore. Vazand ca vine furtuna, cu fulgere si tunete in departare, si pentru ca mie imi e frica de moarte de fulgere, am grabit pasul, iar la coborare nu imi mai ardea de poze (am facut traseul in mai putin de 2 ore). Tot ce vroiam era sa ajung cat mai repede in padure, sau intr-un loc sigur. Pana la urma norii s-au risipit, iar eu m-am mai linistit. In toata acesta agitatie am reusit totusi sa fac o poza la o stanca interesanta, si abia apoi am aflat ca era de fapt Turnul Goliat :)



               
              
                 Dupa ce am trecut de turnul de televiziune ne-am oprit sa mancam, crezand ca mai avem mult pana la drumul principal, dar dupa nici 5 minute am dat nas in nas cu drumul, unde am sunat am asteptat masina sa ne duca acasa :)
                Ca si informatie va recomand sa va luati apa pentru ca nu exista surse de apa, sau cel putin noi nu le-am vazut (exceptand Fantana lui Ioan).
                Traseul este unul usor, frumos, si poate fi parcurs de oricine, la orice varsta.

                 Carari cu soare va doresc!

Traseu marcat cu verde pe harta (clic pe imagine pentru a o vedea la dimesiune mare)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu