miercuri, 15 septembrie 2010

Biserica Neagra din Brasov


Veche de peste 500 de ani, Biserica Neagra este cel mai reprezentativ monument istoric al Brasovului, cea mai mare biserica gotica din Transilvania si, dupa cum afirma unii istorici, cel mai mare edificiu religios intre Viena si Istanbul....
Mai mult decat atat, inauntrul el se afla una dintre cele mai mari orgi din Europa si cea mai mare colectie de covoare vechi din Asia Mica.


Constructia acestei biserici evanghelice in stil gotic a inceput in jurul anului 1380, in timpul parohului Thomas Sander, si initial a fost numita Biserica Sfanta Maria. In 1421, mare parte din constructie a fost distrusa in urma invaziei turcesti, motiv pentru care abia in 1477 s-au finalizat lucrarile.
  


In prezent este considerata cel mai mare lacas de cult din Romania, avand dimensiuni impresionante: 90 de metri lungime, de la 25 la 37 de metri latimea si inaltimea turnului cu cruce atinge 65 de metri, iar inauntrul ei pot fi primiti circa 5000 de oameni. Mai mult, in turn se gaseste cel mai mare clopot din tara, care cantareste 6,3 tone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu