sâmbătă, 25 septembrie 2010

Brasov

 Brasovul (denumit in trecut si Corona, Cronstadt sau Brabov) este resedinta judetului Brasov, situat aproximativ in centrul Romaniei, fiind in mare parte inconjurat de munti.


Orasul Brasov este atestat documentar din anul 1235.

foto. Zidurile orasului

foto. Aleea de sub Tampa

 La Brasov, cultura si invatamantul au aparut de timpuriu si asta se poate demonstra prin faptul ca aici a aparut Prima scoala romaneasca (1399) ce a avut si prima tiparnita proprie. Aceasta de gaseste in Scheii Brasovului, in curtea Bisericii Sf. Nicolae.

foto. Prima Scoala Romanesca

Arhitectura brasoveana este specifica. Ridicarea constructiilor s-a facut, de-a lungul timpului, conform unor principii urbanistice bine stabilite, impuse de condițiile geografice ale orasului. Astfel, casele din Cetate se sprijina una pe alta, pe cand cele din cartierele exterioare sunt rasfirate. Stilurile arhitecturale variaza de la preromantic, romantic, clasic, renascentist, la baroc, rococo vienez, neo-baroc, art-nouveau, brancovenesc si modern.

foto. Cladiri in centrul istoric


Obiectivele turistice din Brasov sunt numeroase, asa ca nu te vei putea plictisi de acest oras. 
Exista multe muzee, biserici, monumente, dar si parcuri si rezervatii naturale unde se pot face diferite excursii de la cateva ore la 1-2 zile.

Foto. Strada Sforii

Foto. Poarta Schei

Foto. Poarta Ecaterina

Foto. Casa Sfatului

Foto. Bastionul Tesatorilor

Foto. Fantana impudica

Foto. Monument al eroilor

Foto. Lacul din cartierul Noua

Foto. Panorama orasului Brasov

3 comentarii:

  1. Forte frumos blogul tau si foarte util. Fotografii extraordinar.

    Numai bine,
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  2. Cui nu ii place sa calatoreasca si sa viziteze. Spune-ne ce ai vazut, unde ai dormi, ce ai mancat etc Spunele si prietenilor tai sa ne viziteze :> www.DestinatiaDeVis.Ro

    RăspundețiȘtergere