marți, 16 august 2011

Muntele Urlatelul


Muntele Urlatelul face parte din Muntii Grohotis si ajunge la o altitudine de 1502m.
Pe acest munte am fost in anul 2008 cu ocazia primei mele vizite la o stana....

Eu, impreuna cu prietena mea, luam autobuzul din Campina spre Valea Doftanei (jud Prahova) pe la ora 10 si dupa o ora si ceva de mers cu autobuzul si inca cateva minute de mers pana la iesirea din Traisteni ajungem la drumul forestier care duce spre munte , la ora 11:45.

Vremea e buna, poate putin cam cald, dar drumul se arata bun asa ca pornim la pas usor, usor.

Dupa vreo 2 ore de mers ajungem la o poienita , unde si-au facut aparitia cateva vile. In dreptul unui bar din acea poienita, se afla un indicator care ne precizeaza ca am ajuns abia la cota 1050m.....deci mai avem ceva de mers :( si deja ma dor picioarele :((Mergem mai departe si ne dam seama ca incep sa se adune nori, ceea ce nu e prea indicat.
Pe la ora 15:30 iesim de pe drumul forestier si mai mergem cam 30min pe un drum pietruit care mi se pare greu de urcat din cauza durerii de picioare.


Ajungem in sfarsit pe platoul muntelui Urlatelul, unde ma opresc putin sa mananc niste zmeura :) parca mi-au mai dat putina energie :))Continuam drumul intr-un ritm mai alert deoarece incepe sa tune si mai avem de mers pana la stana.
La 16:30 ajungem la stana unde rasuflam usurate....Ne vom odihni  urmatoarele 2 zile cat vom sta acolo.
In acea zi nu a mai plouat, dar a plouat noaptea si a doua zi dimineata era foarte frig si urat afara.
Abia dupa ora 12 incep sa se mai ridice norii si mergem sa vedem imprejurimile, atat cat ne lasa vremea.
Aici am vazut si am mancat pentru prima data afine in mediu natural si stau si ma gandesc cat de greu este si pentru cei care vand in piata afine, sa le adune, sa le curete si apoi sa stea cu ele pe taraba, iar noi ne plangem ca sunt scumpe.
Facem doar cateva poze, ca bateriile la aparat se incarcau foarte greu la generatorul de la stana :(
 
A treia zi, in jurul orei 10 coboram si noi , pe acelasi traseu, de la stana spre Valea Doftanei, unde de pe la mijlocul drumului am avut norocul sa ne "remorcheze" un tractorist, asa ca am ajuns foarte repede la statia de autobuz :)

harta traseului
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu