marți, 1 iulie 2014

Turist in Romania (I)

Acest concediu a fost programat cu mare entuziasm cu 4 luni inainte, asa ca a avut multe schimbari de suferit pana am intrat in concediu :))
Am vrut sa facem un circuit prin tara si am ales Cluj Napoca- Viseu de Sus- Botosani-Brasov

Ziua 1.

In seara de 18 iunie 2014 am plecat cu trenul IR1931(ora 23.28) din Brasov spre Cluj Napoca.
Am mai fost cu trenul in diferite zone ale tarii dar de multi ani, chiar foarte multi ani nu am mai prins asa mare aglomeratie. Eram cate 2 persoane pe 1 loc. Atat de bine s-au organizat cei de la CFR. Se pare ca aglomeratia s-a datorat faptului ca la Cluj a avut loc Festivalul „Electric Castel” si tineri din toata tara mergeau la acest festival.
Am ajuns dimineata la ora 7.00 in Cluj Napoca (cu o intarziere de 30 minute) si am pornit pe jos in cautarea pensiunii unde ne facusem rezervarea.
Pensiunea Dorobantilor este una noua la care inca se mai lucreaza dar este foarte frumoasa si moderna. Mi-a placut ca era foarte aproape de centru orasului, respectiv o strada distanta, iar pretul foarte bun pentru acea zona.
Am lasat bagajele si am plecat la plimbare. Cum poti vizita orasul daca nu mergi pe jos? Ei bine, noi am colindat aproape tot orasul pe 2 picioare.


Primele obiectiv la care ne-am oprit au fost Teatrul National si Catedrala Ortodoxa din Piata Avram Iancu. Am continuat apoi plimbarea pe Bulevardul Eroilor pana in Piata Unirii, unde ne-am oprit la centrul de informare turistica pentru a ne documenta exact despre ce avem de vizitat sau daca exista vreun eveniment in cele 2 zile care urmau sa le petrecem acolo.


 Am primit si o harta cu zonele importante ale orasului si ni s-a spus ca la ora 11 in zona va fi un ghid turistic si daca vrem sa-l asteptam si ne va plimba acesta peste tot. Era abia ora 9.30 si nu am vrut sa stam degeaba inca o ora asa ca am plecat sa descoperim singuri Cluj-Napoca. Din Piata Unirii, unde am facut cateva poze cu Biserica Sf.Mihail si Statuia lui Matei Corvin, am pornit pe strada Regele Ferdinand, apoi imediat dupa pod am intrat pe str. General Dragalina si am urmat drumul spre Cetatuia orasului, punct de belvedere al Clujului. De la cetatuie am coborat spre Parcul Central unde am luat o mica pauza langa lacul cu pestisori si ratuste. Am pornit apoi pe stradute pana am revenit in Piata Unirii unde ne-am mai invartit putin pana ne-am intalnit cu  o prietena si impreuna am plecat la Gradina Botanica.
Pentru ca nu ne ajunsese cat am umblat, am pornit, tot pe jos, spre Iulius Mall, pentru ca nu se putea sa mergem intr-un oras mare si sa ratam mall-ul. Nu de alta, dar in Brasov nu avem asa ceva, decat cu numele, asa ca trebuia musai sa vedem ce inseamna un „mall” adevarat. 
Initial am crezut ca e putin de mers dar ne-am cam inselat si nu am fost in stare sa ne plimbam prea mult prin magazine ca durea de picioare isi facuse serios aparitia. De la mall am decis sa ne urcam intr-un troleibuz si sa ne duca pana aproape de pensiune unde am pus capul pe perna si am si adormit.

Preturi: - tren IR-151 lei /2 pers
             - cazare pensiune -120 lei/camera
             - intrare Gradina Botanica – 5lei/pers
             - bilet troleibuz – 4 lei/2 pers
             - mancare la mall – 37 lei/2 pers
             Total : 317 lei/2 pers

Va urma! 

Puteti citi si : Turist in Romania (II)
                       Turist in Romania (III)
                       Turist in Romania (IV)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu